Министърът на културата Боил Банов, видя целенасочена атака срещу него

...
Министърът на културата Боил Банов, видя целенасочена атака срещу него
Коментари Харесай

Банов видя заговор в закъснялото обжалване за ремонта на Ларгото

Министърът на културата Боил Банов, видя целенасочена офанзива против него в упрека на Българска социалистическа партия за това, че ведомството е закъсняло да апелира по делото против изпълнителя на ремонта на Ларгото и по този начин няма да получи неустойки в размер на над 750 000 лв., съобщи кореспондент на Novini.bg.

Десетина дни преди офанзивата към мен в Министерството на културата постъпва информация, че губим делото за обезщетения за ремонта на Ларгото. Срокът за жалене на решението е 12 март. Допреди няколко дни това, което знаех аз и което ми сподели, че знае основният секретар, е че чакаме планувано дело във Върховен касационен съд на трета инстанция. Фактически допреди няколко дни на мен не ми е обявено, че има някакво друго развиване по делото, като се изключи че чакаме на трета инстанция Върховен касационен съд по същия въпрос. Преди няколко дни разбираме, че обстановката е напълно друга. Съдът връща определение, че е е изтърван срокът за подаване на жалбата. Това влиза в правна дирекция. След към седмица или 10 дни правна дирекция, без да уведоми нито мен, нито основния секретар, внася в съда жалене на това решение на съда и манипулативно се пробва да убеди, че документите са пуснати по пощата на 12-ти. Оттам насетне съдът преглежда тази тъжба и се произнася преди няколко дни, съобщи Банов.

Елена Йончева: "Ало, Банов " е образец по какъв начин се бори корупцията в България

Тези каузи, процесуалните дейности не минават през мнистъра, те се водят от правна дирекция и надлежно от оторизирания чиновник, който да съставлява министерството по тези каузи. От март месец насам никой в министерството не е осведомен за действителния ход на делото. След като разбирам преди няколко дни, преди да отпътува за сесията на ЮНЕСКО, това което можах да направя, е да назнача дисциплиниратен съвет, който да прегледа дейностите на съответните чиновници. Тези дейности на правна дирекция не се съгласуват с министъра. В този смисъл въвличане на името ми в няакви хипотези е неточно, не дава отговор по никакъв метод на действителните събития, не дава отговор и на нормативната уредба. Колко би трябвало да ми е акълът, откакто към този миг тогава ме проверява прокуратурата след вероломната офанзива на Българска социалистическа партия, да върша каквото и да е да спирам или да попречвам това дело. Това може да го роди единствено болен мозък, акцентира министърът на културата.

Без да съм съд и прокуратура, смятам че това е продължение на това, което се случи във връзка сигналите на Елена Йончева. Поради тази причина всичко, което събираме като данни от дисциплинарния съвет, ще бъде импортирано в прокуратурата за цялостно разнищване на случая. Който и различен в министерството да е забъркан по някакъв метод или да е знаел какво се случва, ще си понесе своите санкции и персонално от мен ще бъде даден на прокуратурата. Считам, че тези дейности не са инцидентни. Служителите, които стоят зад тези дейности, не са на по една, две или пет години. Считам, че това е продължение по дейностите за уронване на престижа ми, уточни Боил Банов, като посочи, че досега по документи има данни за присъединяване на двама души в описаните от него дейности.

На апелите на Българска социалистическа партия за оставка не виждам какво да давам отговор. Ако съм за оставка, аз ще си потегли, няма да очаквам някой да ми желае оставката. На тях това им е работата. Виждам, че онзиден, че нахокаха евродепутатката си, че не прави доста работа и тя незабавно се засилва. Целият сюжет беше да ми се вземе главата доста по-рано. Моята глава е здрава, карловска глава и мъчно пада, сподели още Боил Банов.

Българска социалистическа партия изиска оставката на министър Банов

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР