Министърът на културата Боил Банов поиска оставката на директора на

...
Министърът на културата Боил Банов поиска оставката на директора на
Коментари Харесай

Боил Банов поиска оставката на директорa на Музикалното училище

Министърът на културата Боил Банов изиска оставката на шефа на Националното музикално учебно заведение " Любомир Пипков " (НМУ) Столина Добрева.

Повод за настояването на министъра стана обява в обществените мрежи на оперната певица Дарина Такова, която е пяла на най-престижните подиуми. Тя е кандидатствала за учител в учебното заведение, само че директорката ѝ обяснила, че като всички останали, би трябвало да премине през конкурс, който включвал осъществяване на 5 творби в акомпанимент на пиано.

Оперната певица изяснява, че от 12 години не пее поради контузия на гласните струни, само че желае да съобщи опита си на учениците в музикалното учебно заведение, което самата тя е приключила.

" За всяко музикално учебно заведение би било чест да има учител като Дарина Такова. Това, което се е случило, е неприемливо! В понеделник чакам оставката на Столина Добрева”, написа Банов във Facebook във връзка разказаното от Такова.

Добрева изясни пред Нова тв, че е поискала оперната певица да мине през към този момент оповестения конкурс, тъй като в случай че бъде назначен човек, който не е взел участие в него, то изборът ще бъде нелегитимен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР