Министърът на културата Боил Банов поиска оставката на директора на

...
Министърът на културата Боил Банов поиска оставката на директора на
Коментари Харесай

Боил Банов поиска оставката на директор, отказал да назначи учител без конкурс

Министърът на културата Боил Банов изиска оставката на шефа на Националното музикално учебно заведение в София - Столина Добрева. Повод за реакцията на министъра стана пост във Фейсбук на оперната певица Дарина Такова.
Тя кандидатствала за учител в учебното заведение, само че директорката й обяснила, че като всички претенденти за поста би трябвало да премине през оповестения конкурс. А той включвал осъществяване на 5 творби в акомпанимент на пиано.
В поста си, световноизвестната оперна певица Дарина Такова изяснява, че от 12 години не е на сцена поради контузия на гласните струни, само че желае да съобщи опита си на учениците в музикалното учебно заведение. Боил Банов разгласи случилото се за неприемливо и че чака оставката на директорката още в понеделник. 
" Ако някой желае да изнеса стратегия от 5 творби пред която и да е комисия, би трябвало да поеме отговорността да се свърже с мой сътрудник, да ми заплати хонорар или да поеме финансовата и правна отговорност пред правосъдната власт на Белгия, където повеждам 13-годишно дело против лекаря, осакатил моя инструмент (нека го назовем по този начин, може би в случай че на китарист, пианист или тромбонист разбираем, че ЧОВЕШКИЯТ ГЛАС Е МУЗИКАЛЕН ИНСТРУМЕНТ, на който обаче струните, клапите и клавишите не могат да бъдат сменени с по-нови или по-здрави, ще проумеят, че артистите не са " втора класа музиканти ", както обичат да се майтапят още на консерваторско равнище и очевидно този нрав си им остава завинаги).
Аз не пея. От 12 години. Това е най-тежкият факт, който ми се е налагало да приема през целия си умишлен живот. По-тежък от гибелта на най-близки хора. По-тежък от загубата на каквото и да било материално или нематериално владеене. Не пея. Не тъй като не желая, не и тъй като не мога, а тъй като не мога да го върша по този начин, както съм го правила на сцената на Миланската канара, Ковънт гардън и Метрополитън. Ако не пея по този начин, няма да пея по никакъв начин. ", написа в своя пост Дарина Такова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР