Министърът на индустрията, търговията и туризма Рейес Марото получи писмо

...
Министърът на индустрията, търговията и туризма Рейес Марото получи писмо
Коментари Харесай

Испански министър получи писмо и окървавен нож

Министърът на промишлеността, търговията и туризма Рейес Марото получи писмо с оцапан с кръв нож в него. Това се случи единствено четири дни откакто трима други испански политици получиха заплашителни писма с патрони в тях. 

Министърът на вътрешните работи Фернандо Гранде-Марласка, началникът на Гражданската Гвардия Мария Гамес и водачът на „ Подемос ” Пабло Иглесиас получиха писма с патрони в тях на 22 април район на Мадрид, където за поста министър председател се състезава Пабло Иглесиас. 

Два дни по-късно Националната полиция заяви, че те са изпратени от един и същи човек. Сега Рейс Марото е идната в листата с писмо с подложен вътре нож, който се проучва, с цел да се разбере дали е кръв или багра. За да премине през скенера в плика е имало и компактдиск и писмо, елементи от което към момента не са оповестени. Към тях са прикрепени и увеличени копия на известия в WhatsApp и Twitter.

" Заплахите и насилието в никакъв случай няма да заглушат гласа на демокрацията. Свободата ще надделее ”, написа по този мотив министър Марото в своя Twitter акаунт. Охраната на четиримата политици е подсилена. 

Лидерите на множеството политически обединения солидарно застанаха зад тях и приканиха управляващите да заловят бързо причинителя и да го изправят пред Съда. 

Единствено от „ Вокс ” сложиха под подозрение истинността на обстоятелствата, което накара Пабло Иглесиас да напусне предизборния спор и да откаже да взе участие повече в подобен с представителите на крайнодясната групировка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР