Министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвестиция клас

...
Министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвестиция клас
Коментари Харесай

Инвестиция за над 0,5 млрд. лв. разкрива 100 работни места в София

Министърът на стопанската система Лъчезар Борисов връчи документ за инвестиция клас „ А “ по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) на „ Шварц Ай Ти България “.

Размерът на инвестицията по плана възлиза на 570 000 лева и в следствие от него ще бъдат разкрити нови 100 работни места в София.

„ Шварц Ай Ти България “ ЕООД, София е световна компания с предмет на активност издаване на програмни артикули, действия в региона на осведомителните технологии и осведомителни услуги.

Инвестиционният план, който получи документ, е за „ Разработване и поддръжка на програмен продукт “ и планува разширение на активността в региона на високите технологии. Целта му е разширение на размера на предоставяните IT услуги и основаване на IT артикули с висока добавена стойност, които да се употребяват в активността на сдружения от групата на Шварц в Европа.

Министър Борисов уточни, че от началото на 2021 година са сертифицирани 14 плана с общ размер на плануваните вложения близо 800 млн. лева, които ще разкрият над 1400 нови работни места. Той изрази специфичните си благодарности на доктор Митко Василев, основен шеф на Германо-Българска индустриално-търговска камара за взаимната работа и положените старания за привличането на вложители у нас.

Rадваме се да съобщим, че „ Шварц Ай Ти България “ e член на Германо-Българската индустриално-търговска камара.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР