Министърът на икономиката Лъчезар Борисов и кметът на Пловдив Здравко

...
Министърът на икономиката Лъчезар Борисов и кметът на Пловдив Здравко
Коментари Харесай

Нова високотехнологична фабрика осигурява 200 работни места в Пловдив

Министърът на стопанската система Лъчезар Борисов и кметът на Пловдив Здравко Димитров подписаха контракт на стойност 1,027 млн. лв. по отношение на плана за осъществяване на високотехнологична фабрика за произвеждане на електронна здравна инсталация на интернационалната компания BTL Industries Bulgaria (BTL).

Инвестицията е в размер на 20 милиона лв., а упованията са да бъдат разкрити нови 200 работни места. Това оповестиха от пресцентъра на общинската администрация.

Фирмата, която предходната година получи документ за инвестиция клас " А ", е измежду водещите международни производители на високотехнологично здравно съоръжение и повече от десетилетие създава съществена част от продукцията си в града под тепетата, се споделя още в известието.

" Пловдив се трансформира в индустриалния център на България с динамично развиване. В условия на рецесия страната ни се показва доста добре, защото сертифицираните планове са най-вече в областта на индустрията и във високотехнологичните услуги, като от началото на годината те са на стойност над 710 милиона лв. и са открити над 3200 работни места ", е сподели министър Борисоов

По думите му плановете, които министерството подкрепя и свързани с инфраструктурата, са за над 700 милиона лв. и над 8000 работни места.

По данни на Българска народна банка растежът на директни задгранични вложения за първите 7 месеца на годината е на стойност 1,7 милиарда евро или над 54 на 100 растеж на годишна база.

600 000 лв. са средствата, с които Община Пловдив ще подкрепи построяването на новата пътна инфраструктура и сумата е заложена в бюджета за 2021 година

" В условия на рецесия BTL демонстрираха еластичност и по какъв начин да бъдат настоящи с публичните потребности. Подобни вложения обезпечават едно стабилно развиване на града и района като цяло. Това е първата сходна в границите на Пловдив инвестиция и тя дава опция за развиване на източната индустриална зона ", споделя кметът Здравко Димитров.

Уредите на компанията се продават в над 120 страни на 6 континента и се употребяват от едни от най-хубавите медицински експерти и световноизвестни клиники.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР