Министърът на икономиката Кирил Петков и министърът на туризма Стела

...
Министърът на икономиката Кирил Петков и министърът на туризма Стела
Коментари Харесай

Министерският съвет прие стратегията Общини без корупция

Министърът на стопанската система Кирил Петков и министърът на туризма Стела Балтова дадоха брифинг след съвещанието на Министерския съвет. Днес Министерски съвет одобри тактиката "Общини без корупция " - тази вест заяви при започване на брифинга министър Петков.

"Добрата вест е, че това решение беше взето през днешния ден на Министерски съвет, а през вчерашния ден към този момент 4 общини желаеха да са първите без корупция. Надяваме се още доста общини да се сертифицират и да бъдат място, където вложителите могат да бъдат спокойни ", изясни Петков, представен от Българска национална телевизия.

"Ако се трансформират методите на ограниченията като 60 на 40 - това значи евентуално закъснение на парите за бизнес, тъй че ограниченията са заложени вярно и не би трябвало да се трансформират. Призовавам и Народно събрание да има това в поради, тъй като неслучайно предлагането на служебния кабинет е такова ", посочи Кирил Петков по отношение на актуализацията на бюджета.

"Служебният кабинет застава твърдо зад поддръжката за туристическия бизнес. Ние осигурихме среда, която съумя да възвърне жизнеспособността на туристическия бранш, тъй че фирмите да съумеят добре да ръководят риска, който трябваше да поемат, изясни от своя страна министър Балтова.

"17 стратегии и схеми за подкрепяне работят в поддръжка на бранш туризъм и досега помощта възлиза на над 685 милиона ", добави тя.

"Държавата стои зад бранша и обезпечава всички вероятни условия той да може да работи умерено и решително в среда на противоепидемична конюнктура ", акцентира министър Балтова.

"Докато съм длъжностен министър, аз на политически тематики няма да приказвам ", безапелационен е Кирил Петков.

"Моята задача в идващите дни да не се разпръсквам, а да се опитаме да свършим оптимално доста работа ", добави той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР