Министърът на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова нареди

...
Министърът на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова нареди
Коментари Харесай

КЗП е направила над 100 проверки в страната за цените на хляба

Министърът на стопанската система и промишлеността в оставка Корнелия Нинова подреди на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) да извърши инспекции на цената на хляба в цялата страна. От 2 юли до 5 юли са направени над 100 инспекции в над 30 града в разнообразни по величина магазини, оповестиха от министерството.

От протоколите на КЗП излиза наяве, че част от комерсиалните вериги са понижили цените с 20 на 100 на всички типове самун във всички градове, в които имат магазини. Това не се дължи на промоция, защото такава се прави единствено на избрана стока за по няколко дни, показват от министерството. Сегашното понижение е за целия подбор и то трайно, изясняват от ведомството.

Резултатите от инспекциите демонстрират, че в някои по-малки хранителни магазини цените са близки или даже по-ниски от тези във веригите. Например в хранителен магазин във Враца бял самун от 700 грама се продава за 1,40 лева, стандартизиран самун от 700 грама за 1,30 лева В Монтана в дребен магазин бял самун 700 грама коства 1,60 лева, а самун " Добруджа " - 1,50 лева, допълват още от министерството.

" Очевидно премахването на Данък добавена стойност на хляба стартира да дава резултат. Всички опити тази мярка да бъде оспорвана или злонамерено тълкувана като промоция се провалиха. Няма по какъв начин стотици магазини в цялата страна да разгласят по едно и също време промоция на всички типове самун с едно и също понижение. За нас инфлацията, цените, приходите и обезщетителните ограничения с грижа за хората си остават задача номер едно ", съобщи вицепремиерът Нинова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР