Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов показа възможностите за

...
Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов показа възможностите за
Коментари Харесай

Над 610 млн. лв са инвестирани за 10 години в индустриалната зона Божурище

Министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов сподели опциите за вложения в индустриална зона Божурище пред представители на дипломатическия корпус от страни от Европа. Инициативата цели да показа изискванията, които държавните индустриални паркове могат да предложат, както и проектите за тяхното развиване, оповестиха от министерството.

„ За последните 10 години частните вложения в индустриалната зона Божурище са за над 610 млн. лева Тези средства са вложени най-вече от непознати компании “, акцентира министър Никола Стоянов. По думите му в нея се създават материали за автомобилната промишленост, елементи и модули за опаковъчни машини за хранително-вкусовата, фармацевтичната и здравната индустрия, телекомуникационно съоръжение, аудио системи, техника за военната индустрия, биокозметика, биохрани и други Износът е най-вече за страните от Европейски Съюз, само че огромна част от производителите имат клиенти по целия свят.

„ Страната ни вижда в индустриалните зони сериозна опция за поощряване на растежа и привличането на нови вложения с висока добавена стойност. Затова и в този момент е евентуално най-подходящият миг за вложения в тях – тъй като можем да предложим едни от най-хубавите условия, дружно с държавната гаранция за последващото им развиване “, акцентира министър Стоянов.

За първи път най-голямата държавна индустриална зона в България – Божурище отвори порти за проведено посещаване на представители на дипломатическия корпус у нас. В рамките на визитата бяха показани две от сериозните вложения в нея – на датска и на немска компания. Дипломатите разговаряха с представители на задграничните компании, които бяха безапелационни, че България предлага доста положителни и конкурентни условия за вложения.

Домакин на визитата бе изпълнителният шеф на „ Национална компания Индустриални зони “ ЕАД Антоанета Барес, която дружно с екипа си, показа стадиите на капиталовия развой в държавните зони, както и всички местоположения на компанията в България.
специалности.

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР