Министърът на икономиката и индустрията на Република България Никола Стоянов

...
Министърът на икономиката и индустрията на Република България Никола Стоянов
Коментари Харесай

Adidas със сериозен интерес за инвестиции у нас

Министърът на стопанската система и промишлеността на Република България Никола Стоянов бе формален посетител в централата на немската компания „ Адидас “. Той беседва с изпълнителния шеф Каспър Рорщед и показа опциите за вложения в страната ни.

Adidas имат интерес към местоположения, които могат да дадат добавена стойност в развиването им на цифрови артикули и технологии. Министър Никола Стоянов подчертава върху достиженията на България в бранша и показа част от непознатите компании, които към този момент оперират у нас. По думите му България е трета в света по ИТ експерти на глава от популацията и в топ 10 на страните с високообразовани софтуерни инженери в Европа, чийто брой е достигнал над 50 хиляди души през 2021 година, а общият брой на заетите в ИКТ бранша надвишава 200 хиляди души.

`Adidas

„ България има интерес от привличането на вложители, които ще дадат добавена стойност на българската стопанска система. „ Адидас “ е бранд, който приказва самичък за себе си и аз съм сигурен, че страната ни може да предложи доста благоприятни условия, в случай че се доверите и инвестирате в България “, акцентира министър Стоянов. Той показа и опциите на първия софтуерен парк в България – София Тех Парк като уместно място за локация на нов план на Adidas.

Двете страни се договориха диалозите да продължат в България, като още идващия месец делегация на спортния производител ще бъде на посещаване в страната ни. Ръководството на компанията показа отличните си усещания от България като извор на гении в областта на ИКТ, дигитализацията и нововъведенията и не скри сериозния си интерес към опциите за вложения у нас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР