Министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова нареди на Комисията

...
Министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова нареди на Комисията
Коментари Харесай

Проверки на КЗП установиха: Част от търговските вериги са намалили цените на хляба с 20%

Министърът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова подреди на Комисията за отбрана на потребителите да извърши инспекции на цената на хляба в цялата страна.

От 2 до 5 юли са направени над 100 инспекции в над 30 града в разнообразни по величина магазини, оповестяват от Министерството на стопанската система и промишлеността.

От протоколите на КЗП излиза наяве, че част от комерсиалните вериги са понижили цените с 20% на всички типове самун във всички градове, в които имат магазини. Това не се дължи на промоция, защото такава се прави единствено на избрана стока за по няколко дни. Сегашното понижение е за целия подбор и то трайно.

Резултатите от инспекциите демонстрират, че в някои по-малки хранителни магазини цените са близки или даже по-ниски от тези във веригите. Например в хранителен магазин във Враца бял самун от 700 г се продава за 1.40 лева, стандартизиран самун от 700 г за 1.30 лева В Монтана в дребен магазин бял самун 700 г коства 1.60 лева, а самун „ Добруджа “ 1.50 лева

„ Очевидно премахването на Данък добавена стойност на хляба стартира да дава резултат. Всички опити тази мярка да бъде оспорвана или злонамерено тълкувана като промоция се провалиха. Няма по какъв начин стотици магазини в цялата страна да разгласят по едно и също време промоция на всички типове самун с едно и също понижение. За нас инфлацията, цените, приходите и обезщетителните ограничения с грижа за хората, си остават задача номер едно ", съобщи вицепремиерът Нинова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР