Министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова нареди на Комисията

...
Министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова нареди на Комисията
Коментари Харесай

Министър Нинова нареди строг контрол срещу спекулата при антикризисните мерки


Министърът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова подреди на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) и на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите (ДКСБТ) да изготвят проект за непоколебим надзор и недопускане на далавера с цените след влизане в действие на антикризисните ограничения на държавното управление.

„ Не бива да позволяваме нелоялни търговци да се пробват да натрупат облаги на гърба на народа “, съобщи тя.

Освен икономическия и обществен резултат, част от ограниченията са ориентирани към изсветляване на бизнеса и понижаване на сивия бранш – такава е мярката 0% Данък добавена стойност на хляба.

„ Искам всички структури на Комисията и Агенцията да създадат проект за непоколебим надзор – да не се пречи на правилните компании, само че тези, които спекулират с цени и укриват налози, да усетят цялата суровост на закона. Комисията за отбрана на потребителите и Държавната комисия по стоковите тържища и борсите да приготвят методика, по която да се регистрира резултатът от ограниченията след 01.07.2022 година, по какъв начин се отразяват те на потребителското търсене и на цените “, добави тя.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР