Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас
Коментари Харесай

Нова инвестиция за 10 млн. лв. в завод за машиностроене край Пловдив

Министърът на стопанската система Емил Караниколов връчи документ за инвестиция клас А по реда на Закона за поощряване на вложенията /ЗНИ/ на „ Шпинер България “ ООД. Инвестицията е в размер 10 млн. лева за придобиване на нови дълготрайни материални и нематериални активи, като за реализирането на плана ще бъдат назначени 100 нови чиновници.

Инвестиционният план планува строителството и съоръжение на индустриална постройка за произвеждане на машини с цифрово-програмно ръководство – металообработващи машини, върху личен терен, който се намира в Тракия икономическа зона, гр. Куклен, Община Куклен.

Компанията планува да приключи напълно строителството през март 2019 година, а индустриалната активност е планувано да започва през април. Производството е предопределено както за българския пазар, по този начин и за експорт за Германия, Турция, Близкия Изток, Южна и Северна Америка.

Компанията е избрала за местонахождение на новите си индустриални мощности България, заради икономическата непоклатимост на страната и комфортната локация от логистична позиция. За реализирането на плана, вложителят е декларирал използването на насърчителни ограничения по ЗНИ, като съкратени периоди за административно обслужване, както и самостоятелно административно обслужване, належащо за реализиране на капиталовия план.

Проектът на „ Шпинер България ООД е един от седемнадесетте плана във високотехнологични производства и услуги, които са сертифицирани по Закона за поощряване на вложенията през 2018 година Планираните вложения по тези планове възлизат на 482.27 млн. лева и се планува да бъдат разкрити 1968 нови работни места.

Министър Караниколов акцентира, че вложенията в производството значат претовареност, работна ръка, доходи и вложения в бъдеще за България. „ Това е следващата инвестиция в последния месец, която е доказателство за това че България е все по - атрактивна капиталова дестинация “, добави той.

„ ШПИНЕР БЪЛГАРИЯ “ ООД е записано в гр. Пловдив. Основният предмет на активност е произвеждане на машини с цифрово-програмно ръководство (ЦПУ). Собственици с 50% дял са Avcı CNC Makine Pazarlama AŞ, Турция и Spinner Werkzeugmaschinenfabrik GmbH, Германия, компания, която създава ултра прецизни CNC (Computer Numerical Control) стругове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР