Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас
Коментари Харесай

Министър Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас А на стойност 2.052 млн. лв.

Министърът на стопанската система Емил Караниколов връчи документ за инвестиция клас А, публикуван по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ), на „ Фърст Диализис Сървисиз България “ ЕАД и „ Фърст Кънстракшън “ ЕООД за капиталовия план „ Диализен център Пазарджик “, който ще се осъществя в гр. Пазарджик.

Размерът на инвестицията възлиза на 2 052 000 лева, като във „ Фърст Диализис Сървисиз България “ ЕАД ще бъдат открити нови 23 работни места.

„ Фърст Диализис Сървисиз България “ ЕАД и „ Фърст Кънстракшън “ ЕООД са построили, оборудвали и експлоатират два диализни центъра на територията на България - Диализен център Пловдив, с потенциал за над 150 пациенти с хронична бъбречна непълнота и Диализен център Монтана с потенциал за 200 пациенти. Двата центъра са оборудвани с най-съвременните машини за хемодиализа и дейонизиране на водата.

Инвестиционният план „ Диализен център Пазарджик “ ще бъде сбъднат взаимно от „ Фърст Диализис Сървисиз България “ ЕАД и „ Фърст Кънстракшън “ ЕООД. Планираният размер на вложенията в инфраструктура и съоръжение възлиза на 2.052 млн. лева Капацитетът на центъра ще бъде 25 диализни поста или 120 пациенти.

От началото на 2018 година досега са издадени документи на 27 плана, на обща стойност 831.36 млн. лева, които ще разкрият 2441 нови работни места. Те са най-вече в секторите:

Производство, аутомотив, растителни и скотски масла, нишесте и етилов алкохол и дървесни плочи, ИТ, опазване на здравето и логистика. Към сегашния миг в развой на узаконяване са 54 плана на обща стойност 1505 млн. лева с капацитет да разкрият над 6530 нови работни места.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР