Министърът на икономиката Емил Караниколов се срещна с турския заместник-министър

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов се срещна с турския заместник-министър
Коментари Харесай

Българските и турските власти обсъдиха възможностите за облекчаване на трафика на „Капитан Андреево“

Министърът на стопанската система Емил Караниколов се срещна с турския заместник-министър на търговията Ръза Туна Турагай. Двамата разискаха проблемите със засиления трафик и организацията на придвижването и пропускателния режим на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. На срещата, която се организира на Граничния контролно-пропускателен пункт присъединяване взеха още представители на Агенция Митници, Българската организация по сигурност на храните, Гранична полиция и Държавна организация Безопасност на придвижването по пътищата.

По предложение на турската страна разисквани бяха опциите за откриване на нови гишета в границите на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, които да спомогнат за по-добра действеност на товаропотока при прекосяване на товарни коли през пропускателния пункт. Караниколов и турският заместник-министър се сплотиха към мнението, че ще бъде направено всичко допустимо от двете страни за облекчение на трафика. Бе конкретизирано, че в края на януари ще се организира нова среща, на която ще се разиска напредъкът по реализирането на разискваните оферти.

Министър Караниколов и турският заместник-министър на търговията разискаха също и идното осъществяване при започване на 2020 година в Република Турция на първата сесия на Смесената българо-турска междуправителствена комисия за икономическо съдействие, в границите на която ще се организира и българо-турски бизнес конгрес.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР