Министърът на финансите на Съединените щати Джанет Йелън заяви в

...
Министърът на финансите на Съединените щати Джанет Йелън заяви в
Коментари Харесай

Йелън: САЩ могат да намалят инфлацията, като същевременно поддържат силен пазар на труда



Министърът на финансите на Съединените щати Джанет Йелън съобщи в сряда, че вижда метод Съединени американски щати да понижат инфлацията, " като в същото време поддържат мощен пазар на труда ".

Пред CNBC тя сподели, че пазарът на труда остава много мощен, " с безработица, близка до 50-годишно дъно и доста положително откриване на работни места ", само че също по този начин има признаци, че натискът на трудовия пазара понижава и че Съединени американски щати ще продължат да виждат прогрес за понижаване на инфлацията до целевото равнище от 2% през идващите две години.

" Сега, когато стопанската система ни работи близо до цялостна трудова претовареност, ние сме доста фокусирани върху вложението в Америка, усилването на дълготрайните вероятности за нашата стопанска система, с цел да я създадем по-конкурентоспособна, с цел да създадем положителни работни места “, сподели още Йелън, като приветства неотдавнашното повишение на тавана на дълга, което разреши на държавното управление " да продължи да заплаща американските сметки ".

Йелън също по този начин означи, че поради цялостната среда в банковата промишленост има възможност някои по-малки банки да се консолидират.

Тя добави, че не би желала да види една диверсифицирана банкова система да бъде застрашена от по-нататъшна консолидация, само че би било разбираемо поради натиска върху облагите, който някои банки изпитват.

Йелън чака " да има проблеми " в бранша на комерсиалните недвижими парцели поради изменящия се метод към работата.

" Видяхме толкоз огромна смяна в настройките и държанието към отдалечената работа, и изключително в среда на по-високи лихвени проценти. Мисля, че банките като цяло се приготвят за известно преструктуриране и идни компликации ".

Финансовият министър добави, че стрес тестванията на най-големите банки са посочили, че имат задоволително средства, с цел да се оправят с всевъзможни разтърсвания.

" Общият ми взор е, че равнището на капитал и ликвидност в банковата система е мощно и макар че ще има известна болежка, обвързвана с това, банките би трябвало да могат да се оправят с напрежението ".

По обявата работи: Явор Римски БНР подкасти: На всяка цена На всяка цена На всяка цена
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР