Министърът на финансите говори за увеличаване на данъци, за премахване

...
Министърът на финансите говори за увеличаване на данъци, за премахване
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Минималната заплата 940 лв. да влезе от 01.07.23 г., а не през 2024 г.

„ Министърът на финансите приказва за увеличение на налози, за унищожаване на данъчните облекчения и рязане на приходи – това е парадокс. В тази инфлация и тази рецесия, народът няма да издържи на това. “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в рубриката „ Обещанията с Нели Тодорова “ по NOVA.
Според нея е нелогично в условия на инфлация и нараснали цени, приходите на страната да са по-ниски от миналата година и това значи, че служебният кабинет не се оправя със събираемостта.
„ Нашата политика е поредна за увеличение на минималната заплата. Парламентът одобри предлагането на Българска социалистическа партия тя да бъде 50% от междинната.  Към този миг тя би трябвало да е сред 950-1000 лева Абсолютно разумно и вярно, съгласно нас, е с приемането на бюджета, от втората половина на годината минималната работна заплата да е увеличена и да бъде 50% от междинната, а не чак през 2024 година “ уточни Нинова.
Тя напомни, че по време на постоянното държавно управление, пенсиите са се вдигнали приблизително с 39%, само че „ същинското и справедливото решение е преизчисляване на всички пенсии с нов средноосигурителен приход. “ По нейните думи това ще усили пенсиите приблизително с още 25-30%.
Лидерът на Българска социалистическа партия акцентира, че това не би трябвало да се обвързва с повдигане на налози. „ Пари могат да дойдат от изсветляване на стопанската система и висока събираемост “, добави Корнелия Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР