Министърът на финансите Асен Василев разпореди одит на дейността на

...
Министърът на финансите Асен Василев разпореди одит на дейността на
Коментари Харесай

Финансовият министър разпореди проверка на и АДФИ

Министърът на финансите Асен Василев разпореди одит на активността на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ). Одитът е по сигнали за нарушавания в активността на организацията, оповестиха от финансовото министерство.

Един от сигналите е даването на държавен парцел – почивна база в к.к. Албена, за стопанисване от съдружие с нестопанска цел „ Асоциация на специалистите по финансов надзор в България “, учредено на 10 август 2020 година, както и нарушения със стартирани публични поръчки от АДФИ за ремонт на почивната база, след даването й на асоциацията. 

Проверката е разпоредена по отношение на невъзможността финансовият министър да получи пояснения от шефа на АДФИ Георги Начев. Още от встъпването в служба на новия длъжностен министър на финансите Начев е излязъл в болнични. Болничният му лист е до 17 юни 2021 година, само че не може да бъде открит на адресната си регистрация.
Едномесечното неявяване на шефа на АДФИ в миг, когато от инспекцията се чака да извърши инспекции в основни държавни институции и предприятия в енергетиката, опазването на здравето, строителството, Българската банка за развиване и други структури мощно попречва работата на Министерството на финансите и осъществяването на предоставените финансови инспекции, показват от ведомството.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР