Министърът на финансите Асен Василев разпореди одит на дейността на

...
Министърът на финансите Асен Василев разпореди одит на дейността на
Коментари Харесай

Финансовият министър разпореди проверка на АДФИ

Министърът на финансите Асен Василев разпореди одит на активността на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ), оповестяват от пресцентъра на финансовото ведомство.

Одитът е по сигнали за нарушавания в активността на Агенцията, в това число при даването на държавен парцел – почивна база в к.к. Албена, за стопанисване от съдружие с нестопанска цел „ Асоциация на специалистите по финансов надзор в България “, учредено на 10 август 2020 година, както и за стартирани публични поръчки от АДФИ за ремонт на почивната база, след даването и на Асоциацията.

Проверката е разпоредена по отношение на невъзможността министър Василев да получи пояснения от шефа на АДФИ Георги Начев, защото същият още при встъпването в служба на министър Василев е показал болничен лист за домашно лекуване до 17.06.2021 година, само че не може да бъде открит на адресната си регистрация.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
От началото на годината страната е изхарчила близо 800 млн....

Повече от едномесечното неявяване на шефа на АДФИ в миг, когато от инспекцията се чака да извърши инспекции в основни държавни институции и предприятия в енергетиката, опазването на здравето, строителството, Българската банка за развиване и други структури мощно попречва работата на Министерството на финансите и осъществяването на предоставените финансови инспекции, написа в известието.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР