Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще посети Съединените американски щати

...
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще посети Съединените американски щати
Коментари Харесай

Енергийният министър заминава напосещение в САЩ

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще посети Съединените американски щати на 27-ми януари, съйобщи пресцентърът на министерството.

В столицата Вашингтон министър Петкова ще организира срещи с представители на Държавния департамент, Департамента по търговия, Департамента по енергетика. Предвижда се да бъдат разисквани въпроси от общ интерес за двете страни в региона на енергетиката, се споделя в известието.

В него се припомня, че България и Съединени американски щати развиват стратегическо партньорство в региона на енергетиката, а приоритет и за двете страни е гарантиране на енергийната сигурност посредством диверсификация на доставките на запаси.

През декември 2019 година България беше посетена от специалисти от Държавния департамент и от Държавния департамент по енергетика на Съединени американски щати. Те посетиха площадката на АЕИц " Белене ", започнаха се с употребата на АЕЦ " Козлодуй " и Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 ". През предходната година България за пръв път получи полутечен природен газ с генезис Съединени американски щати, а сега взе участие в плана за създаване на терминал за полутечен газ в Александруполис, където компании от сАЩ ще са съществени снабдители.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР