Министърът на енергетиката Теменужка Петкова се яви в Специализирания съд

...
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова се яви в Специализирания съд
Коментари Харесай

Теменужка Петкова се яви в Спецсъда по делото срещу бивш шеф на КЕВР

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова се яви в Специализирания съд като очевидец по делото против някогашния ръководител на Държавната комисия за енергийно и водно контролиране Ангел Семерджиев, оповестява БГНЕС.

Припомняме, На Семерджиев е повдигнато обвиняване за това, че през 2011 година като ръководител на комисията не е взел решение да се прегледа тъжба от страна на " Овергаз инк " против безмълвния отвод на " Булгартрансгаз " да допусне компанията да навлезе на пазара на природен газ непосредствено, без ходатайство на територията на страната, и да доставя природен газ на по-конкурентни цени.

Според обвиняването от действието са могли да настъпят немаловажни последствия - дестабилизиране на газовия пазар посредством опазване на монопола на " Булгартрансгаз " в кратковременен проект, както и риск от налагане на наказания на България от Европейската комисия. Самият Ангел Семерджиев твърди, че не е нарушил никакви закони по време на неговата активност.

Като очевидец на днешното съвещание участва и изпълнителният шеф на " Овергаз Инк " Сашо Дончев.
 Съдят някогашен началник на КЕВР за закононарушение по работа от 2011 година
Съдят някогашен началник на КЕВР за закононарушение по работа от 2011 година

Днес бе разпоредителното съвещание по делото против Ангел Семерджиев

Ангел Семерджиев беше ръководител на енергийната комисия по време на първия мандат на държавно управление на Бойко Борисов и ГЕРБ.

В края на януари 2013 година министър-председателят поради забавянето и неналичието на създадени и признати подзаконови административни актове, свързани с Третия енергиен либерализационен пакет, което пък стана причина . Дни след поисканата оставка избухнаха и огромните митинги поради цените на тока, довели до оставката и на държавното управление.

Срещу Ангел Семерджиев имаше и друго следствие - за издаване на лиценз за търговия с електрическа енергия на компания, с която е имал и други взаимоотношения. Разследването бе прекъснато няколко години по-късно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР