Министърът на енергетиката Теменужка Петкова разговаря с граждани, които протестират

...
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова разговаря с граждани, които протестират
Коментари Харесай

Министър Петкова разговаря с протестиращи срещу „Топлофикация“ граждани

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова беседва с жители, които стачкуват против високи сметки, получени от „ Топлофикация-София “ в края на отоплителния сезон. В срещата взе участие и заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов, оповестиха от Министерство на енергетиката.

Гражданите упорстват за промени в Наредбата за топлоснабдяване, откакто преди дни тричленен състав на Върховния административен съд анулира формулата за дялово систематизиране на сметките за парно. Решението може да бъде обжалвано пред петчленен състав на Върховен административен съд.

Ние считаме, че формулата за дялово систематизиране би трябвало да се промени и разчитаме на вашата експертна помощ за това, сподели пред протестиращите министър Петкова. По нейните думи сега специалистите от Министерството на енергетиката проучват правосъдното решение, с цел да не се допусне юридически вакуум и безпорядък при окончателното равнене на сметките в края на отоплителния сезон.

Двете страни реализираха единодушие, че измененията, касаещи топлоснабдяването, ще бъдат създадени от взаимна работна група. Очаква се протестиращите да излъчат своите представители в нея, незабавно след което тя ще стартира същинската си активност. Целта е измененията да бъдат направени преди началото на новия отоплителен сезон.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР