Министърът на енергетиката Росен Христов заяви, че в България ще

...
Министърът на енергетиката Росен Христов заяви, че в България ще
Коментари Харесай

Позицията на България е за таван върху цените на целия внос на газ в ЕС

Министърът на енергетиката Росен Христов съобщи, че в България ще бъдат разисквани ограничения за защита на " Турски поток " след гърмежите по " Северен поток " 1 и 2.

" Трябва да обсъдим дали сегашните ограничения по защита на газопроводите са задоволителни и вероятно по какъв начин бихме могли да повишим вниманието, обходите и сигурността на тези обекти, отчитайки, че в случай че резултатите покажат, че това е в действителност целеустремено деяние, евентуално има интерес по този начин инфраструктура да бъде отстранявана или краткотрайно извеждана от употреба ", сподели служебният министър на енергетиката Росен Христов в Брюксел.

След съвещанието в Брюксел на Съвета на Европейски Съюз Росен Христов съобщи, че България упорства за таван върху цените на целия импорт на газ в Европейски Съюз. Министърът изясни:
" Нашата позиция е, че в случай че се постанова такава мярка, би трябвало да бъде общо за всичкия газ, и налагане на рамки единствено за съветския газ - това съставлява глоба, а не е икономическа мярка за стабилизиране на пазара ".
Очаквано през днешния ден енергийните министри от Европейски Съюз не реализираха съглашение по въпроса за налагането на таван на цените на природния газ.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР