Министърът на енергетиката Росен Христов проведе двустранна среща с френския

...
Министърът на енергетиката Росен Христов проведе двустранна среща с френския
Коментари Харесай

Френска компания е готова да доставя ядрено гориво за АЕЦ Козлодуй

Министърът на енергетиката Росен Христов организира двустранна среща с френския си сътрудник Аниес Пание-Рюнаше в Брюксел. Двамата разискаха опциите за съдействие в областта на енергетиката, а фокус бе подложен върху геотермалната и нуклеарната енергетика, съобщи България он ер.

Българският министър описа за пилотните планове в страната ни, в които се употребява геотермална сила за отопление и изстудяване за детски градини и ясли. Той изясни, че употребяваните в тях термопомпи са френски и те са желан производител, което е добър сигнал за обсъждане на френска инвестиция в България.

По тематиката за нуклеарната енергетика френският министър увери, че компанията " Фраматом "  е самостоятелна от Русия и са подготвени да вземат участие в процеса по диверсификация на доставките на свежо нуклеарно гориво за АЕЦ " Козлодуй ", както и да оказват подпомагане на българската страна при бъдещо разширение на нуклеарната стратегия. Очаква се коментираните на срещата тематики да бъдат завършени в предстоящ меморандум за съгласие сред двете страни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР