Министърът на енергетиката Андрей Живков уволни цялото ръководство на Българския

...
Министърът на енергетиката Андрей Живков уволни цялото ръководство на Българския
Коментари Харесай

Проветряване и в енергетиката: Всички шефове в БЕХ са уволнени |

Министърът на енергетиката Андрей Живков уволни цялото управление на Българския енергиен холдинг. От съвета на шефовете на компанията са освободени: Валентин Николов, Диян Димитров, Иван Андреев, Стелиан Коев и Александър Църноречки.

От енергийното министерство прецизират, че прекратяването на пълномощията им по договорите за възлагане на ръководството на сдружението е на съображение член 221, т. 4 и член 232а от Търговския закон, член 13, член 15, алинея 1 и алинея 3, член 24, алинея 1, т.6 по отношение на член 23 от Закона за обществените предприятия.

Друго конкретизиране е, че " освободените членове на Съвета на шефовете не са освободени от отговорност ".

На тяхно място за членове на съвета на шефовете на „ Български енергиен холдинг “ ЕАД, до провеждането на конкурс в шестмесечен период, са избрани Мария Велкова, Веселина Канатова – Бучкова, Ива Петрова и инж. Пламен Дилков и Антон Симеонов.

Новото управление на холдинга следва да предприеме нужните дейности за регистриране на смяната в Търговския указател.

Кои са новите членове на СД на БЕХ ЕАД:

Мария Велкова – Магистър по търговия с сила и финанси от Cass Business School, Лондон. Работила е в PricewaterhouseCoopers, София, EMIS Energy Ltd., Low Carbon Ltd., Лондон, където е отговаряла за идентифицирането и осъществяването на нови покупко-продажби в региона на ВЕИ. Била е вицепрезидент сливания и придобивания в Enery GmbH, Виена. Владее британски, немски и испански език.

Веселина Канатова – Бучкова – Магистър по право от Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “., специализирала във Виенския университет, в Института за европейски науки, Австрия, в Ассер институт, Холандия. Доцент по административно право и административен развой в ЮЗУ „ Неофит Рилски “, Благоевград и в Института за страната и правото при Българска академия на науките. Член на Пловдивската адвокатска гилдия. Владее британски език, употребява немски ез.

Ива Петрова – Магистър по стопанско ръководство от СУ „ Климент Охридски “. Завършила и University of Birmingham, Англия. Притежава редица специализации в Япония, Белгия, Англия. Дългогодишен чиновник на Министерството на стопанската система и енергетиката, където е отговаряла за ръководство и мониторинг на енергийни планове, финансирани по силата на двустранни и многостранни стратегии, както и за действия в региона на основаването на дейно функциониращи енергийни пазари и други. Работила и в „ Български енергиен холдинг “ ЕАД. До момента е била съучастник в ЗБи Адвайзъри ООД – сдружение, профилирано в управническо консултиране в енергетиката. Владее британски език, употребява италиански ез.

Инж. Пламен Дилков – Инженер по гражданско строителство от Университета на науките в Тренто – Мезиано (Трентино). Управител на редица компании в региона на енергетиката, измежду които Водноелектрическа централа Своге, Водноелектрическа централа Марица ЕООД, ПВБ Пауър България АД, съпредседател и член на УС на Съюза на производителите на екологична сила, Член на Борда на шефовете на CEDEC – European Federation of Local Energy Companies, заместник-председател на Конфиндустрия България, член на Управителния съвет на Асоциация Хидроенергия и на Алианс за енергийна успеваемост. Говори италиански и съветски език, употребява британски ез.

Антон Симеонов - Има над 10-годишен опит в региона на енергетиката. Бакалавър и магистър по стопанска система. Има забележителен опит в региона на финансовия одит, както и образования и приключени курсове в региона на капиталовото банкиране. Преминал е една от най-престижните стратегии на Държавния департамент на Съединени американски щати - IVLP - с тенденция енергийна сигурност и външна политика. Владее британски и съветски език.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР