Министърът изтъкна, че спрямо стратегията на Европейския съюз, ние се

...
Министърът изтъкна, че спрямо стратегията на Европейския съюз, ние се
Коментари Харесай

Зам.-министър на енергетиката: Цените на тока и парното са свързани с премълчаване на много проблеми

Министърът посочи, че по отношение на тактиката на Европейския съюз, ние се намираме на 6-7 години обратно. Дори след Румъния. Николов изрази вяра, че щом Румъния може да се вписва добре в тази тактика и България ще може при съществуване на предпочитание, експертиза и вземане предвид с пазарния подтекст. За това Планът за резистентност и развиване е от изключителна значимост за енергийния бранш.

" Системата би трябвало да е уравновесена, да работи в интерес на всички и с ясни и поредни стъпки да се търси резултатт " -каза енергийният министър.

Обясни огромната задлъжнялост с съществуването на " странни планове ", проявена непредвидливост и най-много, че " не се назовават проблемите със личните им имена, а решаването им се отсрочва във времето ". - добави Николов.

Подчерта се и че решаването на този голям проблем изисква бистрота, твърди ограничения, изпозлване на наличния запас като посочи, че посоката на развиване би трябвало да е " обща за всички "

Според него увеличените цени на тока и парното са свързани с премълчаване на доста проблеми. Задължително би трябвало да се усъвършенства успеваемостта на сдружението " Топлофикация ", да се приложи преструктуриране и ясна " визия за 5+ години "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР