Министър Весела Лечева награди с почетен плакет ректора на НСА

...
Министър Весела Лечева награди с почетен плакет ректора на НСА
Коментари Харесай

Весела Лечева и Румен Радев почетоха НСА за 80-ия рожден ден

Министър Весела Лечева награди с почетен плакет ректора на НСА проф. Николай Изов по случай 80 години Национална спортна академия „ Васил Левски “.  В тържественото отбелязване на годишнината от основаването на академията взеха присъединяване президентът Румен Радев, министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов, някогашни ректори, преподаватели, студенти, дипломати, представители на институции, общественици, публицисти.

„ Приемам този празник с изключително възприятие на горделивост. Като длъжностен министър на младежта и спорта осъзнавам безспорните заслуги на първото и само профилирано висше спортно учебно заведение за триумфите на българския спорт. Многобройни са триумфите на български състезатели и треньори, записали със златни букви имената си и останали в историята на международния и европейския спорт. Безспорни са заслугите и на НСА, възпитала квалифицирани треньори, експерти, преподаватели и ръководители в региона на спорта. Ваша е заслугата, скъпи преподаватели и по тази причина споделям, че с изключително възприятие на горделивост одобрявам този празник. 80 години са мотив за равносметка, разбор, само че и мотив да се поздравим с постигнатите триумфи и достижения в спортната просвета и обучение “, сподели министър Весела Лечева.

Весела Лечева добави, че усеща Националната спортна академия като собствен дом и посочи, че висшето учебно заведение има значителен принос за нейното развиване.

„ Приемам този празник с изключително възприятие на горделивост, тъй като съм ученик на НСА „ Васил Левски “ и  знам какъв огромен принос има Академията за построяването ми освен като състезател, само че и като началник в българския спорт “, добави Лечева.

„ Скъпи преподаватели, скъпи студенти, поисквам ви да бъдете все по този начин отдадени в задачата ви за развиване на българската спортна просвета и обучение. Успех на всички, гордейте се с Националната спортна академия „ Васил Левски “, приключи министърът на младежта и спорта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР