Министър Тодоров пусна прахосмукачката и в БДЖТранспортният министър Георги Тодоров

...
Министър Тодоров пусна прахосмукачката и в БДЖТранспортният министър Георги Тодоров
Коментари Харесай

Акценти за 3 юли - 9 юли от Banker Weekly

Министър Тодоров пусна прахосмукачката и в БДЖ

Транспортният министър Георги Тодоров най-накрая уточни изхода на БДЖ-шефовете Григори Григоров - ръководител на Съвета на шефовете, и Никола Василев - изпълнителен шеф на „ Холдинг БДЖ “. Мотивите са свързани с утежняването на индикаторите на експлоатационната активност на сдружението спрямо 2020 година. Като доказателство е наведен изумителният факт, че през първата половина на 2021-а пътническите влакове са закъснели общо с... 1189 часа (49.5 денонощия или... един месец и три седмици)! Нещо, което не може да се случи в нито една разрастваща се страна, без значение къде се намира - в Африка, Азия или Латинска Америка.

 

Войната за ББР

Мандатът на служебното държавно управление изтича непреклонно, а цялото време на един от най-атрактивните министри – Кирил Петков, мина под знака на завладяването на бастиона на предходните управления – Българската банка за развиване. Разписа се, несъмнено, и в ДКК, най-много посредством огледа на три язовира, подхвана почистване в БАЕЗ и там с желание да се лимитират дейностите - от застраховки при износ, като отпадне застраховането на заеми и застраховките по публични поръчки.

 

Беднякът милионер и неговите маши 

Отворихме „ Алманаха Пеевски “ с предходната обява ни „ Имотна " консолидация " на напред! “, с цел да проследим пътя, по който за по-малко от десетилетие момчето с очукания „ Опел “ съумя да израсне до политически владетел, определящ разпоредбите на бизнеса у нас. И още веднъж да зададем въпросите, чиито отговори чакаме от години.

 

Лъжеш ли? ”

Няколко млади българи, живеещи в чужбина, поставиха наскоро начало на самодейността „ Лъжеш ли? ” Идеята е да ревизират достоверността на изявленията на политиците по време на предизборната акция. Както споделя един от тях - Даниел Янев, „ заобикаляме да използваме понятието „ неистина ”, назоваваме го „ погрешно изказване ”, тъй като някои не са умишлени, а са резултат на неведение ”.

Може би би трябвало да си пожелаем такива прояви на сериозно мислене да се случват освен по време на избори, а от самото начало. Трябва да се интересуваме освен дали ръководещите извършват поетите задължения, само че и да построяваме и прилагаме поредно ясни минимално възможни стандарти за честност и начетеност по отношение на тези, на които поверяваме властта.

 

Вот без невалидни бюлетини и купени гласове? Възможно е!

На частичните локални избори в Благоевград и още няколко дребни обитаеми места беше направена подготовка по какъв начин би изглеждало гласуването с машини в страната на вота на 11 юли. И макар че съпоставяне сред национални и локални избори, а още по-малко частични, не може да се прави, въпреки всичко се видяха някои забавни трендове.

 

Свободното слово на кантар против натиска над магистрати

Пореден ентусиазъм за усилване на законовата принуда при засегнатост и клюка против магистрати задейства Висшият правосъден съвет (ВСС). Макар и с минимално болшинство от 5 гласа " за " cpeщy 4 “пpoтив ” Cъдийcĸaтa ĸoлeгия нa съвета възлoжи нa пpaвнaтa му ĸoмиcия изгoтвянe нa зaĸoнoдaтeлни пpeдлoжeния, които дa бъдaт изпpaтeни нa правосъдния миниcтъp зa внасяне в Народното събрание. B peшeниeтo на кадровиците нe е посочено в каква тенденция да са предложенията, само че в хода на дебата стана ясно, че се желае връщане на режима от преди две десетилетия, когато такива действия се преследваха служебно от прокуратурата - като закононарушения от общ темперамент.

 

Не съм завършил борбата си със задкулисието, променям формата

В акта " Магнитски " няма подтекст, а непосредствено заявление, че Америка въобще не е съгласна със протичащото се в България. И това е единствено началото.

Няма по какъв начин да искаш почтени политици, когато продаваш гласа си за две кебапчета. Политическите планове в България плашат хората с добра кариера и сполучлив бизнес. С придвижването „ Ние, българите “ ще обединим сънародниците в чужбина. 

Това сподели Павел Вълнев в изявление в „ СТУДИО БАНКЕРЪ “.

 

Борисов е остракиран, Гешев е съвсем приключен

Ако службите минат в режим на служене на страната, това ще е великолепен резултат. Само че аз се колебая.

Процесът на прояждане и приватизация на службите беше почнал още по мое време. Ген. Янев стои най-близо до първия длъжностен кабинет в България, посочи първият ни длъжностен премиер Ренета Инджова пред „ БАНКЕРЪ “.

 

Пътната карта на „ Турски поток “ е изчезнала от " едно " деловодство

Зависимостите във властта потеглиха, когато Румяна Бъчварова беше вътрешен министър. Областните управи бяха предизборни щабове на ГЕРБ. С Павел Вълнев продължаваме да работим дружно.

Това са част от тематиките, които засегна Цветан Цветанов пред „ БАНКЕРЪ “.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР