Министър Теменужка Петкова отново е медийна звезда. Образът и блески

...
Министър Теменужка Петкова отново е медийна звезда. Образът и блески
Коментари Харесай

Теменужка не казва кой ще спечели от АЕЦ ”Белене”, ама ние се досещаме

Министър Теменужка Петкова още веднъж е медийна звезда. Образът и блески неутразимо към възраждането на концепцията за АЕЦ ”БЕлене ” и придава на есхумирания план холивудски искра. Добрите вести извират от нея като гейзер в Исландия. Например тя заяви, че всеки български пенсионер, незает или клошяр може да строи новата-стара атомна електроцентрала.
Няма подбив. Сред заявките за присъединяване в процедурата има стратегически вложител от България, регистриран в бл. 84 в гр. Козлодуй, с 2 лв. капитал и с един обезпечен чиновник. Ето това е пазарна стопанска система по Теменуждапетковски. Обект от национално значение за над 10 милиарда лв. може да бъде издигнат от вложител с два лв. в джоба.

И тъй като стана дума за това какъв брой на ниска цена е да станеш част от родната енергетика, няма по какъв начин да не си спомним, че за малко над три хиляди лв. Ахмед Доган закупи към 70 на 100 от Топлоелектрическа централа " Варна ". Е, след това даде още милион и нещо, само че това бе много след това...

А като стана дума пък за Доган-хидроинженерът, а към този момент и енергетик от класа, се сещаме и за неговия безценен другар Николай Вълканов. Той е притежател на " Минстрой холдинг ", а до убийството на Илия Павлов (на 7 март 2003 г.) - вице-президент на Мултигруп. За мнозина топлите му връзки с Доган потеглят точно от Павлов. След като Илия бе погубен Вълканов продължи тази плодотворна дружба...

.

Николай Вълканов, Ахмед Доган и Илия Павлов във времето, когато Мултигруп процъвтяваше

На 18.05.2018 година Вълканов дава изявление за бТВ. В него декларира, че работи прелестно с министър Теменужка Петкова. Похвали се също, че бизнесът му процъвтявал и по тази причина имало над 3 млрд лева вложения в този отрасъл през последните години. Каза още, че държавното управление се оправя чудесно с работата си и предложи хората да си заплащат в точния момент налозите, с цел да процъвтява стопанската система.

Вълканов не пропусна да съобщи: Ахмед Доган е популярен политик. Изключитално значим за прехода на България. Да, ние сме другари, разяснява още Вълканов. Понякога той желал препоръки от почетния ръководител на Движение за права и свободи, който, съгласно него в никакъв случай не е излизал от политиката.

.

Забележете с какво внимание министър Теменужка Петкова съзерцава Николай Вълканов и попива мъдрите му мисли...

Любопитен коментар по тематиката " енергетика " направи водачът на НФСБ Валери Симеонов на 08.02.2018 година - по това време вице-премиер:

.
Николай Вълканов и новата му брачна половинка Румяна Георгиева, която обича бизнеса в енергетиката

Онлайн медиите още веднъж се срамят да отразят изказани от мен обстоятелства, засягащи крупни ползи в енергетиката и по-специално покачването на тока за бизнеса през последните месеци. Става въпрос за борсова далавера, осъществена главно от български и сръбски компании: Българската компания е благосъстоятелност на Румяна Георгиева, дамата на индустриалеца Николай Вълканов (собственик на " Минстрой холдинг ", неговият Институт по минно дело заплати нашумелия милионен хонорар на Ахмед Доган за консултантски услуги като хидрогеолог - б.р.) Георгиева е закупила към 25% от електрическата енергия на свободния пазар за 2018 година на ниски цени и сега я продава двойно по-скъпо. Преди два дни, КРИБ и други работодателски организации желаеха среща с премиера и стачкуваха против високите цени, с които ги изнудват търговците. Дори желаеха оставката на министър Петкова. Странно държание. Защо не притиснат техния зам.-председател Вълканов да смъкна цените и кому е необходим този спектакъл пред медиите?

Та се питаме: да не би след Топлоелектрическа централа " Варна " Доган да е решил да стане горделив притежател и на АЕЦ " Белене "? И без това за строителството на централата най-убедителни наподобяват от Росатом, а за хубавичко съветска връзка на Доган никой в никакъв случай не се е съмнявал. Като прибавим енергичната дясна доганова ръка Делян Пеевски, излиза наяве, че нещата може да се окажат напълно съществени. Фирми, близки до Пеевски, натрупаха голям опит и... положение около Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 ". Договорите към момента са налични, в случай че прокуратурата и ДАНС се интересуват...

Умна е тази Теменужка. Или доста изпълнителна. Никога не споделя напряко, кой има най-голяма изгода от следващото рестартиране на АЕЦ " Белене " - би трябвало сами да се досещаме.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР