Министър-председателят Зоран Заев днес на пресконференция представи набора от мерки

...
Министър-председателят Зоран Заев днес на пресконференция представи набора от мерки
Коментари Харесай

Скопие обяви четвърти пакет от икономически мерки за 470 млн. евро

Министър-председателят Зоран Заев през днешния ден на конференция показа набора от ограничения от четвъртия пакет, признат от държавното управление на днешната сесия, на обща стойност 470 милиона евро. Заедно с предходните три пакета, на жителите и стопанската система, както той сподели, са отпуснати над един милиард евро за превъзмогване на последствията от здравната и икономическа рецесия.
„ Четвъртият пакет, който има общо 31 ограничения, е директна поддръжка за икономическата и обществена сигурност на нашите жители и поощряване на частното ползване. Имаме поради всички действия, всички компании и нашето внимание е ориентирано към подкрепяне на работни места, уязвими категории, безработните... “, сподели министър председателят.
Първата мярка е за подкрепяне за погашение на заплатите и ще поддържа 250 000 работни места, а цената е 70 милиона евро.
 Заев: Гоце Делчев не може да ни раздели с България Заев: Гоце Делчев не може да ни раздели с България
Чрез отворен развой на съдействие показахме, че можем да преодолеем противоречивите въпроси от предишното и да се обединим към засиленото...
Втората мярка е платежна карта за по-голямо ползване в размер на 6000 денара за самотни родители, пенсионери, самостоятелни актьори и други Тази мярка е предопределена за 280 000 жители, които ще бъдат подкрепени с 27,6 милиона евро.
Сред ограниченията е нарастване на гратисния интервал за безлихвени заеми от линията Covid 1 за интервал от три месеца, по-късно поддръжка със заплата на туристически гидове, поддръжка за туризма посредством връщане на туристическия налог за 2019 година в размер на 2 милиона евро.
Обявени са и ограничения за заведенията за публично хранене за образуване на сватби, за детски центрове, ателиета, компании, земеделци.
Новият пакет е продължение на предходните три пакета и задачата е да се обезпечи резистентност на македонските стопански действия и работните места, предава БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР