Министър-председателят Стефан Янев се срещна с премиера на Република Северна

...
Министър-председателят Стефан Янев се срещна с премиера на Република Северна
Коментари Харесай

Янев: Европейската перспектива на Северна Македония е в интерес на България и на целия ЕС

Министър-председателят Стефан Янев се срещна с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев в Министерския съвет. Двамата държавни ръководители организираха диалог на четири очи, последван от пленарно съвещание на двете делегации.

"Делегацията на господин Заев пристигна с съответни оферти, които ще стартираме да обсъждаме още през днешния ден и ще продължим в идващите дни, сподели Янев. Европейската вероятност на Северна Македония е в полза на България, само че и на целия Европейски съюз ", съобщи Янев.

По думите му сега имат опция да работят по нерешените въпроси досега – като осъществяването на Договора за добросъседство от 2017 година

"Като съседи, положителни другари и приятелски нации имаме потребност от непрекъсната връзка и опция за по-честа връзка, която е в полза на нашите нации, в търсене на пресечна точка на нашите ползи и в полза на бъдещето на нашите нации и на района като цяло ", добави служебният министър председател.

Той акцентира, че главната точка, по която са разговаряли, е била точно европейската вероятност на Република Северна Македония и започване на диалози за предприсъединителната конференция с Европейски Съюз.

"Надявам се атмосферата на доверие да продължи в полза на търсене на решения. Всичко това би трябвало да бъде в границите на разпоредбите и разговора ", уточни още Янев.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР