Министър-председателят Стефан Янев поздрави по повод избирането му за канцлер

...
Министър-председателят Стефан Янев поздрави по повод избирането му за канцлер
Коментари Харесай

Стефан Янев поздрави новия канцлер на Германия Олаф Шолц |

Министър-председателят Стефан Янев поздрави във връзка избирането му за канцлер на Германия, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Премиерът Янев изпрати до новоизбрания немски канцлер приветствен адрес, в който акцентира отличното положение на двустранните връзки сред България и Германия и показва очакване, че и в бъдеще ще продължи да се развива обичайното приятелско и тясно взаимоотношение във всички посоки от съвместен интерес.

Днес Шолц встъпи в служба, като получи поддръжката на 395 депутати.



„ С оглед на настоящите провокации, пред които е изправен Европейският съюз, смятам, че обединяването на държавите-членки към съответни стъпки за решение на проблематичните въпроси е от основно значение. Убеден съм, че със стратегически, политически и стопански сътрудник като Германия, дружно ще допринесем за постигането на тази значима за бъдещето на Европа цел “, акцентира още министър председателят Янев в приветствения адрес. Българският министър-председател насочва пожелания за здраве и триумф във високоотговорната задача на Олаф Шолц като канцлер на Германия.

В началото на седмицата министър председателят Стефан Янев изпрати приветствен адрес и до Карл Нехамер за встъпването му в служба като канцлер на Австрия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР