Министър-председателят разгледа напредъка по изграждането на зала Арена Бургас“. Това

...
Министър-председателят разгледа напредъка по изграждането на зала Арена Бургас“. Това
Коментари Харесай

Борисов провери единствената зала у нас, строяща се по изискванията на Световната федерация по лека атлетика

Министър-председателят прегледа напредъка по построяването на зала „ Арена Бургас “. „ Това е единствената зала у нас, която дава отговор на условията на Световната федерация по лека атлетика , защото разполага и с подготвителни писти “, съобщи министър председателят Борисов. Министър-председателят се срещна на място с осъществяването на довършителни дейности в залата като слагане на седалките за фенове, осветителни тела и монтаж на финалното покритие от ламарина на покрива на модерното оборудване.
Залата се построява със средства от страната. Цялата инвестиция възлиза на общо 57 000 000 лв. , като за съоръжение са отпуснати и спомагателни 5 000 000 лв. по линия на сдружението „ Академика 2011 “, чийто принципал е Министерството на младежта и спорта. „ Арена Бургас “ ще разполага със спортно съоръжение за разнообразни типове спорт, което ще дава отговор на условията за осъществяване на надпревари от най-голям сан по лека атлетика, волейбол, спортна гимнастика, художествена гимнастика, бокс, битка. Общината също е вложила средства в терена, както и 2 млн. лв. за подпорна стена, за създаване на локално платно за достъп, за дотъкмяване на една от подготвителните зали и за в допълнение пазаруване на телескопични седалки. Многофункционалното спортно оборудване ще има 6500 седящи и още до 8000 правостоящи места при концерти.
 Увеличиха с над 18 млн. лева цената на зала Арена Бургас (СНИМКИ) Увеличиха с над 18 млн. лева цената на зала " Арена Бургас " (СНИМКИ)
С 18 799 065 лв. с Данък добавена стойност (или 15 665 888 лева без ДДС) е увеличена цената на строящата се сега спортна зала „ Арена Бургас&...
В хода на визитата си министър председателят Борисов посочи, че държавното управление отпусна през декември 2020 година близо 4 000 000 лв., с които улиците в региона на залата, както и вътрешнокварталната инфраструктура ще бъдат рехабилитирани след завършването на строителните действия на „ Арена Бургас “. Със средствата ще бъде построена и нова канализация в региона. Кметът на Бургас Димитър Николов означи, че към този момент са стартирани дейностите по рехабилитацията на инфраструктурата в региона и построяването на новите улици към залата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР