Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей заяви, че ЕС трябва „да

...
Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей заяви, че ЕС трябва „да
Коментари Харесай

Тереза Мей: ЕС не ни уважава

Министър-председателят на Англия Тереза Мей съобщи, че Европейски Съюз би трябвало „ да се отнасят почтително в договарянията за Брекзит”, заяви Би Би Си, представени от БГНЕС.
В изказване от Даунинг Стрийт тя сподели, че европейските водачи са отхвърлили проекта ѝ и не са предложили опция в тази „ късна фаза на преговори”, което е „ неприемливо”.
Мей добави: „ Аз няма да анулира резултата от референдума и няма да разбия страната си.
Изявлението на английския министър председател идва след хладното приемане на нейния Чекърс проект на срещата на европейските водачи в Залцбург.
Мей съобщи „ По време на този развой аз се отнасях с Европейски Съюз с нищо друго, с изключение на почит. Англия чака същото, положителните връзки в края на този развой зависят от това”.
„ В този късна фаза на договаряния не е задоволително просто да отхвърлиш предлагането на другата страна, без да обясниш в елементи за какво и да представиш контра предложение. Сега ние би трябвало да чуем от Европейски Съюз какви са същинските проблеми и какви са другите възможности, с цел да можем да ги обсъдим. Преди това ние не можем да имаме прогрес”, показа Мей.
Тя сподели, че двете страна имат още „ дълъг път да извървят” по повод икономическите връзки след Брекзит.
Европейски Съюз предложи два разновидността на Англия. Едното е Обединеното кралство да остане в европейското икономическо пространство и митнически съюз или да се подписа едно съглашение за свободна търговия. Според Мей и двата разновидността са неприемливи.
Първото ще бъде „ насмешка по отношение на референдума”, съобщи тя, до момента в който второто може да значи, че Северна Ирландия ще бъде „ непрестанно разграничена стопански от Англия посредством граница в Иландко море.”
Мей сподели, че нито един английски министър-председател не би трябвало в никакъв случай да се съгласява на това. „ Ако Европейски Съюз имат вяра в това, то те вършат фундаментална неточност.”
Тя добави, че няма да подписа „ неприятна сделка” и повтори, че е „ по-добре да няма договорка, в сравнение с да има неприятна такава”.
Според нея най-хубавият вид е Англия да подписа договорка, като е предложила третият вид – нейният проект Чекърс, който Доналд Туск отхвърли, защото подкопава единния пазар.
„ Той не изясни по какъв начин в елементи и не даде различно предложение”, сподели тя.
Мей споделя, че нейният проект Европейски Съюз и Обединеното кралство да споделят своя „ книга с правила” за стоките, само че не и за услугите е единственият вероятен метод да се предотврати твърдата граница сред Северна Ирландия и Република Ирландия.
Но опозиционери на този проект акцентират, че той би представлявал компромис със суверенитета на страната.
По време на конференция президента на Съвета на Европейски Съюз Доналд Туск съобщи, че има „ някои позитивни елементи” в проекта на Мей.
Но той съобщи, че европейските водачи са съгласни, че проекта има потребност от преправка. „ Сегашната рамка за икономическо съдействие няма да работи, тъй като ще подкопае единния пазар.”
Малко по-късно Туск качи фотоси в " Инстаграм " на него и Тереза Мей. На фотосите се вижда по какъв начин те гледат торти и написа „ Парче торта може би? Без череши апелирам.”
По този метод Европейски Съюз демонстрира, че Обединеното кралство не може да си избира единствено детайли от законодателството.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР