Министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев подписа постановление на правителството

...
Министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев подписа постановление на правителството
Коментари Харесай

Русия наложи санкции на 322 украинци, сред които синът на Порошенко

Министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев подписа разпореждане на държавното управление за въвеждане на специфични стопански ограничения във връзка с 322 украински жители и 68 компании . Това оповестяват от пресслужбата на Кабинета на министрите на Русия.

Постановлението на държавното управление №1300 е квалифицирано за реализация на съответстващия декрет на президента на Русия Владимир Путин, подписано е на 1 ноември и към този момент е влезнало в действие.

" Въвеждат се специфични стопански ограничения във връзка с физически и юридически лица от Украйна, предвиждащи блокиране (замразяване) на непарични фондове, непарични скъпи бумаги и парцели в Русия и възбрана за прекачване на средства (изтегляне на капитал) отвън Русия. Санкциите се популяризират върху 322 физически и 68 юридически лица “, се споделя още в известието на държавното управление.

Засегнати от съветските наказания:

- Синът на украинския президент Петро Порошенко - Алексей Порошенко;

- Министърът на вътрешните работи Асен Аваков;

- Директорът на " Нафтогаз Украйна “ Андрей Коболев;

- Началникът на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна Виктор Муженко;

- Министърът на защитата Степан Полторак;

- Председателят на Върховната рада Андрей Парубий;

- Заместник-ръководителят на администрацията на президента Порошенко - Константин Елисеев;

- Бившият министър председател на Украйна Арсений Яценюк;

- Националистите Дмитрий Ярош и Олег Тягнибок;

- Лидерът на " Баткивщина " и някогашен украински министър председател Юлия Тимошенко.

Освен това в листата влизат съдиите от Конституционния съд на Украйна, депутатите от VIII състав на Върховната рада на Украйна, огромни украински бизнесмени, служители от администрацията на украинския президент, ръководители на органите на изпълнителната власт на Украйна и огромни украински компании, както и юридически лица, следени от най-крупните предприемачи в Украйна, отбелязва още ТАСС, представена от " Фокус ".

Сред 68-те юридически лица от Украйна попадат под контрасанкциите най-много предприятия от украинската химическа и металодобивна индустрия. В това число са ПАО „ Азот “, ПАО „ Днепразот “, ПАО „ Укрхименерго “, ООО „ Гликохим “, ООО „ Междуреченский горно-обогатителний комбинат “, ПАО „ Обединена горно-химическая компания “ и нейните филиали.

Руската страна отбелязва, че въвеждането на съветските контрамерки " цели да противодейства против недружествените дейности във връзка с съветски жители и юридически лица от страна на Украйна, анулация на рестриктивните мерки, въведени по-рано от украинската страна във връзка с тези лица и нормализация на двустранните връзки ". " Правителството на Русия си резервира правото да анулира въведените специфични стопански ограничения при положение, че Украйна анулира своите ограничаващи ограничения, въведени във връзка с съветски жители и юридически лица ", прецизира Москва.

През лятото на 2018 година Съветът Европейски Съюз удължи до 23 юни 2019 година действието на ограничаващите ограничения в отговор на противозаконното анексиране на Крим и Севастопол от Русия.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР