Министър-председателят на Р България г-н Бойко Борисов, заедно с Негово

...
Министър-председателят на Р България г-н Бойко Борисов, заедно с Негово
Коментари Харесай

Бойко Борисов подари на Йерусалимския патриарх детска икона от благотворителната кампания на Светия Синод и сдружение „Маринела“ „Деца рисуват за деца“

Министър-председателят на Р България господин Бойко Борисов, дружно с Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний, бе на публично посещаване в Израел, където на 13 юни се срещна с Йерусалимския патриарх Теофил III.

Двамата засвидетелстваха значимостта да се работи поредно и интензивно за православното единение и задача в актуалния свят. Г-н Бойко Борисов съобщи братските поздрави на Българския патриарх Неофит и неговата признателност за годишното изпращане на плодородния огън за България в навечерието на Великден. Българският министър-председател благодари на Йерусалимския патриарх за гостоприемството, както и за постояното посрещане и другарство с поклонници от България и от Българската православна черква.

В края на срещата господин Борисов подари на патриарх Теофил III трогателен алегоричен подарък - детската икона " Възкресение Христово ", нарисувана от шестокласничката Елеонора Николова Христова - лауреат на V синодален конкурс " Възкресение Христово " -2018 година На 6 юни 2018 година в хотел Marilena Sofia при откриването на второто издание на благотворителната акция на Св. Синод и съдружие „ Маринела “ " Деца рисуват за деца " иконата на Елеонора бе част от изложените произведения за закупуване с благотворителна цел - събиране на средства за онкоболните деца в България. Творбата-лауреат бе закупена за кабинета на господин Бойко Борисов, който е решил да я преотстъпи в подарък за Йерусалимския патриарх.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР