Министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак публикува личните си данъчни

...
Министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак публикува личните си данъчни
Коментари Харесай

Британският премиер публикува данъчните си декларации

Министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак разгласява персоналните си данъчни заявления за трите финансови години до 2022 година след многократни апели за бистрота на финансите му.

Декларациите демонстрират, че заможният някогашен капиталов банкер е платил общо 1 053 060 паунда налози, в това число 432 493 паунда през предходната година, оповестява Агенция Франс Прес.

Като се вземат поради приходите и финансовите облаги, за интервала той е спечелил общо 4,7 млн. паунда. От тях 1,9 млн. паунда са получени през предходната година.

Сунак е подложен на напън да разгласява данъчните си заявления, изключително откакто стана ясно, че брачната половинка му Акшата Мурти се е употребила със статут на " недомицил ”, когато той е бил финансов министър.

Това означаваше, че тя не е плащала налог в Обединеното кралство върху дивидентите от каузи си в софтуерната компания Infosys на татко си милиардер от Индия. След абсурда тя даде обещание да заплати дължимата сума върху приходите си.

Основната опозиционна Лейбъристка партия се пробва да употребява благосъстоянието на фамилията като доказателство, че министър-председателят не е в контакт с елементарните хора, изключително по време на рецесията с разноските за живот.

По-рано този месец вестник " Гардиън " заяви, че той има отопляем частен плувен басейн в дома си в изборния регион в Северна Англия, в миг, когато доста гласоподаватели се борят с високите цени на силата.

Според изчисленията на Sunday Times Rich List чистата стойност на имуществото на двойката възлиза на 730 млн. паунда - повече от тази на президента крал Чарлз III.

42-годишният Сунак е наследник на имигранти от Индия и Източна Африка, който е учил в най-хубаво частно учебно заведение и в Оксфордския университет.

Преди да влезе в политиката, той работи в компанията за ръководство на вложения Goldman Sachs и в два хедж фонда.

Като министър той е сложил вложенията си в непрогледен " кьорав концерн ".

Лейбъристите сложиха под въпрос времето за издание на декларациите, което стана в миг, в който някогашният началник на Сунак Борис Джонсън беше разпитан дали е излъгал Народното събрание за Партигейт.

Депутатите гласоподаваха през днешния ден и основен аспект от договорката на Сунак с Европейския съюз за превъзмогване на политическата парализа в Северна Ирландия. /БГНЕС

Лондон / Великобритания
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР