Министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън заяви, че неговото правителство

...
Министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън заяви, че неговото правителство
Коментари Харесай

Борис Джонсън се аргументира за решението, което шокира британците

Министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън съобщи, че неговото държавно управление има дълг да опази Обединеното кралство от втора вълна на ковид. Той сподели това пред кореспонденти в отбрана на рекомендацията на английските управляващи към техните жители да не пътуват до Испания, в случай че това не е неотложно, заяви AP.

По думите на Джонсън английското държавно управление би трябвало да предприеме " бързи и решителни дейности ", в случай че сметне, че в дадена страна още веднъж стартира да се покачва рискът от разпространяване на болестта. Решението за по-строгата рекомендация във връзка с пътуванията до Испания провокира неразбиране измежду някои британци. Испания е най-популярната дестинация за летните почивки на поданиците на Обединеното кралство.

" Нека бъдем изцяло откровени за това, което се случва в Европа, при някои от нашите европейски другари. Опасявам се, че на някои места стартират да се следят признаците на втора вълна на пандемията ", съобщи министър председателят. По думите на Джонсън Англия ще наложи карантини и за хора от други страни, в случай че случаите на болест там порастват, както беше направено с връщащите се от Испания. Англия е европейската страна с най-вече жертви на COVID-19. По данни на университета " Джонс Хопкинс " все още те са 45 844.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР