Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху разчита на подкрепа то страна

...
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху разчита на подкрепа то страна
Коментари Харесай

Израел разчита на подкрепа от САЩ в случай на анексия на Йорданската долина

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху разчита на поддръжка то страна на Съединени американски щати, при положение, че суверенитетът на страната се разпростре върху Йорданската котловина. Той ще разиска този въпрос с администрацията на Доналд Тръмп, оповестява РИА Новости.
„ Има опция да определим източната си граница и да използван израелското законодателство в долината на река Йордан ”, съобщи Нетаняху пред публицисти. Той посочи, че това може да стане с интернационална поддръжка и с поддръжката на Съединени американски щати, за което е належащо американските управляващи да признаят суверенитета на Израел в региона на долината на река Йордан.
Нетаняху акцентира, че проектът за анексиране на Йорданската котловина не е бил тематика на неотдавнашните диалози с държавния секретар Майк Помпео в Лисабон.
Според премиера, към този момент е пристигнало време суверенитетът на Израел да бъде публикуван върху долината на река Йордан и всички общини в Юдея и Самария, които ще станат част от Държавата Израел.
След срещата сред Нетаняху и Помпео в Лисабон от Държавния департамент оповестиха, че проектът за анексирането на Йорданската котловина е бил обект на диалози сред двамата.
В петък Камарата на представителите на Съединени американски щати одобри с 226 гласа „ за ” против 11 „ срещу ” план на резолюция № 326, която осъжда проекта за анексиране на Йорданската котловина от Израел и поддържа концепцията за основаване на две страни за два народа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР