Министър-председателят на Иракски Кюрдистан Нечирван Барзани, който участва в Световния

...
Министър-председателят на Иракски Кюрдистан Нечирван Барзани, който участва в Световния
Коментари Харесай

Премиерът на Иракски Кюрдистан проведе няколко срещи по време на форума в Давос

Министър-председателят на Иракски Кюрдистан Нечирван Барзани, който взе участие в Световния стопански конгрес в Давос, организира няколко срещи със международни водачи и водещи длъжностни лица. Барзани се срещна със заместника на Генералния секретар на Организация на обединените нации по политическите въпроси Джефри Фелтмън, с цел да го осведоми за последните събития към преговорния развой сред Ербил и Багдад, който тече след месеците на политическо напрежение сред двете страни.

В хода на срещата е обсъждана и ролята на района Кюрдистан в даването на леговище за съвсем два милиона иракски и сирийски бежанци по време на войната против Ислямска страна.

По-късно кюрдският министър председател се срещна с вице-премиера на Швеция Изабела Левин, която увери Барзани, че страната ѝ ще продължи да поддържа района Кюрдистан и кюрдските сили пешмерга. Тя също приветства началото на мирния разговор сред Ербил и Багдад.

Същият ден министър-председателят Барзани се срещна и с министъра на външните работи на Франция Жан-Ив Льо Дриан. Страните са обменили отзиви по последните политически събития в района, както и за идната интернационална конференция, планувана за края на тази година в Кувейт, на която главен фокус ще е тематиката за стабилизация на Ирак в интервала след провалянето на Ислямска страна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР