Министър-председателят на България Бойко Борисов се срещна с Патриарха на

...
Министър-председателят на България Бойко Борисов се срещна с Патриарха на
Коментари Харесай

Удостоиха Бойко Борисов с Орден на рицаря Ерусалим

Министър-председателят на България Бойко Борисов се срещна с Патриарха на Йерусалим Теофилос Трети. На срещата участва и българска делегация, която включваше вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, заместник-министърът на външните работи и народен координатор по антисемитизма Георг Георгиев и кметът на София Йорданка Фандъкова.
По време на срещата министър председателят Борисов бе почетен от патриарх Теофилос Трети с Орден на рицаря на Йерусалим за неговите заслуги към православието. Теофилос Трети прогласи Бойко Борисов за върховен пълководец на Ордена на Светия Божи гроб, като го награди със златен кръст, върху който има златна корона и звезда.
Българският министър-председател Бойко Борисов посочи пред своя хазаин Теофилос Трети, че столицата на България – София, е образец за етническа приемливост. „ В рамките на единствено един квадратен километър имаме православен храм, джамия, синагога и католическа черква “, изясни министър председателят. Той добави, че държавното управление е помогнало за построяването или ремонтирането на стотици църкви в България и чужбина.
По думите на Бойко Борисов Балканите са претърпели доста катаклизми в историята си и по тази причина през днешния ден всички страни в района нямат различен път, с изключение на този към мира. Премиерът на България благодари на патриарха на Йерусалим за опцията той и българската делегация да се допрян до това свещено и непреходно място. Бойко Борисов увери Теофилос Трети, че България поддържа изцяло Патриаршията в Ерусалим в задачата й да носи мир и съгласие по света.
За нас е голяма чест да сте тук, в Йерусалим. Ние ви възприемаме като дипломат на мира. С тези думи Патриархът на Ерусалим Теофилос Трети се обърна към българския министър-председател Бойко Борисов. Теофилос Трети добави, че Патриаршията в Израел цени високо и е горда с положителните връзки на премиера Борисов и България с израелския народ. „ Хората през днешния ден имат потребност от мир. Благодаря ви, че допринасяте за положителните двустранни връзки сред нашите страни и сте възприели задачата да насърчавате мира “, съобщи пред Бойко Борисов Патриархът на Ерусалим.
В рамките на диалога с премиера Борисов, Теофилос Трети посочи, че Йерусалим е благословено място. Град, който е разпознат като заветен от всички страни и религии. Той изясни, че Патриаршията е приела като своя задача да разпространява концепцията, че с цел да живеем всички дружно в мир, основно е възпитанието и взаимното почитание. „ Макар и да сме изправени пред редица провокациите, ние ще продължаваме да носим мир и естетика “, безапелационен бе патриарх Теофилос Трети.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР