Министър-председателят на България Бойко Борисов, който е на работно посещение

...
Министър-председателят на България Бойко Борисов, който е на работно посещение
Коментари Харесай

На връх 59-ия си рожден ден премиерът Борисов се поклони на Божи гроб

Министър-председателят на България Бойко Борисов , който е на работно посещаване в Държавата Израел, посети Божи гроб и се поклони пред свещеното за всички християни място, което събира хиляди гости. Днес Борисов навършва 59 години.
 
 пресцентър, Министерски съвет

Премиерът бе съпроводен от вицепремиера Томислав Дончев, министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, зам.-министъра на външните работи и народен координатор по антисемитизма Георг Георгиев, кмета на София Йорданка Фандъкова и други публични лица, допълват от пресслужбата на Министерския съвет.
 
 пресцентър, Министерски съвет

По-рано през днешния ден министър-председателят на България се срещна с Патриарха на Ерусалим Теофилос Трети . По време на срещата министър председателят Борисов бе почетен от патриарх Теофилос Трети с Орден на рицаря на Ерусалим за неговите заслуги към православието . Теофилос Трети прогласи Бойко Борисов за върховен пълководец на Ордена на Светия Божи гроб, като го награди със златен кръст, върху който има златна корона и звезда.-->
 


Българският министър-председател Бойко Борисов посочи пред своя хазаин Теофилос Трети, че столицата на България - София, е образец за етническа приемливост . " В рамките на единствено един квадратен километър имаме православен храм, джамия, синагога и католическа черква ", изясни министър председателят. Той добави, че държавното управление е помогнало за построяването или ремонтирането на стотици църкви в България и чужбина.
 
 прес

По думите на Бойко Борисов Балканите са претърпели доста катаклизми в историята си и по тази причина през днешния ден всички страни в района нямат различен път, с изключение на този към мира. Премиерът на България благодари на патриарха на Ерусалим за опцията той и българската делегация да се допрян до това свещено и непреходно място. Бойко Борисов увери Теофилос Трети, че България поддържа изцяло Патриаршията в Ерусалим в задачата й да носи мир и съгласие по света , показват от пресслужбата на Министерския съвет.
 
За нас е голяма чест да сте тук, в Ерусалим. Ние ви възприемаме като дипломат на мира. С тези думи Патриархът на Ерусалим Теофилос Трети се обърна към българския министър-председател Бойко Борисов.
 
 пресцентър, Министерски съвет

Теофилос Трети добави, че Патриаршията в Израел цени високо и е горда с положителните връзки на премиера Борисов и България с израелския народ. " Хората през днешния ден имат потребност от мир. Благодаря ви, че допринасяте за положителните двустранни връзки сред нашите страни и сте възприели задачата да насърчавате мира ", съобщи пред Бойко Борисов Патриархът на Ерусалим.
 
 пресцентър, Министерски съвет

В рамките на диалога с премиера Борисов, Теофилос Трети посочи, че Ерусалим е благословено място . Град, който е разпознат като заветен от всички страни и религии. Той изясни, че Патриаршията е приела като своя задача да разпространява концепцията, че с цел да живеем всички дружно в мир, основно е възпитанието и взаимното почитание.
" Макар и да сме изправени пред редица провокациите, ние ще продължаваме да носим мир и естетика ", безапелационен бе патриарх Теофилос Трети.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР