Министър-председателят на Армения Серж Саркисян заяви, че подава оставка, за

...
Министър-председателят на Армения Серж Саркисян заяви, че подава оставка, за
Коментари Харесай

Министър-председателят на Армения подаде оставка след бурни протести

Министър-председателят на Армения Серж Саркисян съобщи, че подава оставка , с цел да помогне за опазване на мира в страната след избухналите преди повече от седмица антиправителствени митинги, предадоха международните организации.
 Серж Саркисян БГНЕС
" Обръщам се към тези, които желаят моята оставка. Никол Пашинян беше прав, аз сгреших ", сподели Саркисян. Депутатът Пашинян, който е водач на митингите, беше арестуван през уикенда , само че през днешния ден беше освободен наред с други участници в демонстрациите.

" При сегашната обстановка има няколко решения, само че няма да избера никое от тях. Това не е моят жанр. Оттеглям се от управлението на страната и от поста министър-председател на Армения ", съобщи Саркисян.

Той сподели, че подава оставка, с цел да извърши настояванията на протестиращите, и пожела " мир и естетика " на страната . Саркисян беше президент на Армения в продължение на десетилетие, а тази година доближи лимита на своите мандати. Той беше упрекнат, че се вкопчва във властта, откакто Народното събрание го избра за министър-председател.

Преди Саркисян да стане министър председател, беше направено изменение на конституцията за усилване на министър-председателските пълномощия. С конституционните промени президентският пост закупи най-вече параден темперамент .

Близо 15 000 души се събраха на митинг в Ереван предходната седмица, когато Саркисян пое премиерския пост. Около 40 000 стачкуваха в събота. Близо 300 стачкуващи бяха арестувани през вчерашния ден, когато беше десетият ден на митингите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР