Министър-председателят на Албания Еди Рама участва в донорската конференция в

...
Министър-председателят на Албания Еди Рама участва в донорската конференция в
Коментари Харесай

Еди Рама с призив да се помогне на Албания

Министър-председателят на Албания Еди Рама взе участие в донорската конференция в Истанбул и помоли за помощ по отношение на последствията от пагубното земетресение в Албания.

 © БГНЕС
В обръщението си към участниците Рама благодари на Турция и турския народ да проявената взаимност.

Всички се солидаризираха с потърпевшите от земетресението, само че тази взаимност е надалеч от задоволителна, с цел да бъдат преодолени последствията, акцентира министър председателят.

„ Турция сподели своята взаимност и след разрушението удостовери, че не е изоставила своя остарял другар и брат. Президентът Ердоган даде обещание незабавно да построи 500 жилища в Албания. Аз пристигнах тук, с цел да прикани всички да се включат в това мъчно пътешестване ”, акцентира Рама, представен от „ Balkanweb ”.

Разрушителното земетресение, засегнало двата огромни града Тирана и Дуръс, няма аналог в най-новата история на Албания. Рама показа, че джамията в Дуръс е заобиколена от отломки.

Албанският министър председател прикани за помощ, с цел да се направи за Дуръс това, което Турция направи за Измир след пагубното земетресение през 1999 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР