Министър-председателят Кирил Петков ще определи вицепремиер, който да отговаря за

...
Министър-председателят Кирил Петков ще определи вицепремиер, който да отговаря за
Коментари Харесай

Петков определя вицепремиер по домашното насилие

Министър-председателят Кирил Петков ще дефинира вицепремиер, който да дава отговор за домашното принуждение.

Това заяви началникът на кабинета на Петков - Лена Бориславова по време работна среща с необятен кръг от екперти от държавни институции и представители на неправителствени организации. В нея участваха още министърът на правораздаването Надежда Йорданова, омбудсманът Диана Ковачева, заместник-министърът на труда и обществената политика Иван Кръстев.

Домашното принуждение е извънредно тежък проблем, както в международен проект, по този начин и за българското общество, който постоянно остава в границите на фамилията. Изострянето на този проблем, изключително в изискванията на пандемията, слага въпроса за решаването му на предпочитано място. Затова незабавно ще се търси консенсус по противоречивите въпроси в законопроекта за изменение и допълнение на Закона за отбрана от домашното принуждение в границите на работна група с присъединяване на народни представители от всички парламентарно показани групи, заяви министърът на правораздаването Надежда Йорданова.

„ Необходими са решителни дейности по тази толкоз значима тематика за обществото – домашното принуждение. Затова до края на седмицата организираме среща с народни представители от всички парламентарно показани партии и специалистите по законопроекта, с цел да се форсира процеса по изчистване на противоречивите тематики и напредване на законопроекта за утвърждение от Министерския съвет “, сподели министър Йорданова.

„ Въпрос на политически кураж е да се отвори тази толкоз значима тематика при започване на мандата на това държавно управление “, съобщи омбудсманът Диана Ковачева. Тя напомни, че под егидата на омбудсмана м.г. бе извършена онлайн полемика по законопроекта, в която взеха присъединяване над 100 души.

Участниците в срещата показаха подготвеност за продължаването на работата по основните въпроси, сложени в границите на публичните съвещания до намирането на съгласие  по противоположните отзиви и оферти за промени в Закона за отбрана от домашното принуждение.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР