Министър-председателят Кирил Петков посрещна северномакедонския си колега Димитър Ковачевски с

...
Министър-председателят Кирил Петков посрещна северномакедонския си колега Димитър Ковачевски с
Коментари Харесай

Кирил Петков посрещна Ковачевски в София


Министър-председателят Кирил Петков посрещна северномакедонския си сътрудник Димитър Ковачевски с публична гала пред Паметника на Незнайния боец в София, съобщи БГНЕС.

Ковачевски дойде у нас за утрешното междуправителствено съвещание, което ще се организира в резиденция " Бояна ".

На церемонията прозвучаха химните на двете страни, след което под съпровода на представителния Гвардейски духов оркестър двамата държавни ръководители поздравиха делегациите на двете страни и поставиха венци пред Паметника на Незнайния боец. След церемонията Кирил Петков и Димитър Ковачевски сервираха цветя на Паметника на Св. Св. Кирил и Методий пред Националната библиотека. Двамата министър-председатели откриха и офис на Македонската осведомителна организация в постройката на Македонския културно-информационен център в София.

По-късно министър-председателят Кирил Петков и министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски посетиха Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Премиерът Петков сподели на сътрудника си от Република Северна Македония лекционната зала в ректората на университета, известна като „ Харвардската публика “. Двамата министър председатели показаха мнение, че вложенията в образованието са вложения в бъдещето.

Утре ще се организира междуправителствено съвещание. В рамките на събитието Петков и Ковачевски ще беседват на четири очи, ще се проведат встъпително и същинско пленарно съвещание на делегациите на двете страни. Паралелно са планувани съвещания на четирите работни групи, образувани в областите: стопанска система, търговия и иновации; инфраструктура, превоз и свързаност; европейско съдействие – зелен преход и цифрова промяна, и господство на закона; просвета, просвета и обучение и юноша. Среща ще имат също съпредседателите на Съвместната мултидисциплинарна комисия сред Република България и Република Северна Македония по историческите и просветителните въпроси. В края на взаимното съвещание на двете държавни управления ще бъдат подписани двустранни документи, след което министър-председателят Кирил Петков и министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски ще дадат взаимна конференция за представителите на медиите.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР