Министър-председателят Кирил Петков посрещна северномакедонския си колега Димитър Ковачевски с

...
Министър-председателят Кирил Петков посрещна северномакедонския си колега Димитър Ковачевски с
Коментари Харесай

Кирил Петков посрещна Димитър Ковачевски в София

Министър-председателят Кирил Петков посрещна северномакедонския си сътрудник Димитър Ковачевски с публична гала пред Паметника на Незнайния войник в София.

Ковачевски дойде у нас за утрешното междуправителствено съвещание, което ще се организира в резиденция " Бояна ".
Петков и Ковачевски поставят венец пред Паметника на Незнайния боец
По покана на министър-председателя Кирил Петков на публично посещаване в София ще бъде министър председателят на Република Северна Македония Димитър...
Прочети повече
В рамките на събитието Петков и Ковачевски ще беседват на четири очи, ще се проведат встъпително и същинско пленарно съвещание на делегациите на двете страни.

Паралелно са планувани съвещания на четирите работни групи, образувани в областите: стопанска система, търговия и иновации; инфраструктура, превоз и свързаност; европейско съдействие – зелен преход и цифрова промяна, и господство на закона; просвета, просвета и обучение и юноша.

Среща ще имат също съпредседателите на Съвместната мултидисциплинарна комисия сред Република България и Република Северна Македония по историческите и просветителните въпроси.

В края на взаимното съвещание на двете държавни управления ще бъдат подписани двустранни документи, след което министър-председателят Кирил Петков и министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски ще дадат взаимна конференция за представителите на медиите.
Димитър Ковачевски: Езикът и идентичността не се разискват, нищо не се прави зад тила
" Виждам триумфа на срещата с българския министър председател Кирил Петков в новия звук и метод на връзка, който зададохме посредством нея, тъй като тя пре...
Прочети повече
Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР