Министър-председателят Кирил Петков посрещна премиера на Република Северна Македония Димитър

...
Министър-председателят Кирил Петков посрещна премиера на Република Северна Македония Димитър
Коментари Харесай

Македонският премиер дойде при Петков, заседават заедно

Министър-председателят Кирил Петков посрещна премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски за взаимно правитеелствено съвещание в София. Двамата сервираха венци пред Памеетника на незнайния войник и ще беседват на 4 очи.

Паралелно са планувани съвещания на четирите работни групи, образувани в областите: стопанска система, търговия и иновации; инфраструктура, превоз и свързаност; европейско съдействие – зелен преход и цифрова промяна, и господство на закона; просвета, просвета и обучение и юноша. Среща ще имат също съпредседателите на Съвместната мултидисциплинарна комисия сред Република България и Република Северна Македония по историческите и просветителните въпроси.



В края на взаимното съвещание на двете държавни управления ще бъдат подписани двустранни документи, след което министър-председателят Кирил Петков и министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски ще дадат взаимна конференция за представителите на медиите.



След като със заповед на премиера Петков от българска страна бяха образувани четирите работни групи, утрешните отраслови срещи с участниците от Скопие ще дадат опция да бъде импортиран спомагателен прагматизъм в двустранните диалози.

Чрез дейната им активност през идните месеци ще бъде дадена повече гласност на изгодите за жителите на България и на Република Северна Македония от задълбочаването на двустранното съдействие, както и ще бъдат реализирани действителни резултати от съвместен интерес.

Снимки: Агнес Методиева

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР