Министър-председателят Кирил Петков, министърът на здравеопазването Асена Сербезова и главният

...
Министър-председателят Кирил Петков, министърът на здравеопазването Асена Сербезова и главният
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Предлагат премахване на зеления сертификат при две условия

Министър-председателят Кирил Петков, министърът на опазването на здравето Асена Сербезова и основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев дават конференция в Министерския съвет. Темите са осъществяването на ограниченията за превъзмогване на новата коронавирус вълна и настоящото положение на здравната система.

Гледайте онлайн тук или на страницата на " По света и у нас " във Facebook:



Искаме да обявим продължение на ръководството на коронавирус рецесията, сподели министър председателят Кирил Петков. В този модел към този момент оптимизирахме клъстерите в 5 района, като опцията дава доста добър късмет в области в България, в които има ниски равнища на интензивни кревати, да трансферират интензивните случаи към прилежащите области. Така може да се понижи риска от затваряне на области, сподели Петков.

Добрата вест е, че към този момент разновидността на коронавирус не води до доста високи равнища на претовареност на интензивните кревати, добави министър председателят.

Регион 1, който включва София -град, София - област и Благоевград се чака след 5 дни да влезе в стадий 3, както и Регион 5, който включва област Ямбол. Това значи, че ще се влезе с меки, само че ограничаващи ограничения след 5 дни.

На уеб страницата на министерството към този момент всеки ще може да види какво се случва с районите и какви са ограничаващите ограничения.

Петков разгласи, че ще отстрани зеленият документ за България, когато са реализирани два критерия

- първо постигане 60% на имунизация с две дози

- в случай че всичките интензивни кревати в страната паднат на 5% и надолу претовареност от COVID-19

Това не е извънредно решение, а предложение, сподели министър председателят.

Ако заболяемостта се вдигне, документът още веднъж ще се вкара.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР