Министър-председателят и посланикът на Великобритания Роб Диксън проведоха среща с

Министър-председателят и посланикът на Великобритания Роб Диксън проведоха среща с ...

Стефан Янев и Роб Диксън се срещнаха с производителя на машините за гласуване

Министър-председателят и посланикът на Великобритания Роб Диксън проведоха среща с официалния представител на производителя на машини за гласуване „Смартматик“ във връзка със закупуването на допълнителния брой машини, необходими за предстоящия вот. Разговорът, който се проведе в Министерския съвет, беше иницииран по идея на правителствата на Великобритания и България, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
Срещата беше предшествана от разговор на министъра на финансите Асен Василев с фирмата производител в Министерството на финансите. Цялата информация и параметрите, обсъдени по време на разговорите, са предоставени на Централната избирателна комисия, за да може независимият държавен орган да вземе информирано решение по казуса.

ЦИК обяви нова поръчка за логистиката и софтуера на машините за гласуване ЦИК обяви нова поръчка за логистиката и софтуера на машините за гласуване
С 9 гласа „за“ и 2 „против“ на заседанието си, което продължи до късно вечерта, ЦИК откри нова процедура на дог...
По време на срещата в Министерския съвет британският посланик изрази категоричната си подкрепа за честното провеждане на изборите у нас. Двете страни се увериха взаимно в усилията си предстоящите парламентарни избори да бъдат проведени прозрачно и демократично.

Източник: actualno.com